Zugló

A kormány folytatja Zugló kifosztását

Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Zugló polgármestere csütörtökön, online sajtótájékoztatón kijelentette, a kormány folytatja a XIV. kerület kifosztását, a kerületi önkormányzat, ha forrásait elvonják, nem képes eleget tenni kötelességeinek.

Horváth Csaba szerint feleslegesen tárgyaltak a kormány képviselőivel arról, hogy a kabinet által közvetlenül okozott 6,6 milliárdos “lyuk” keletkezését hogyan kívánják kompenzálni.
    Budapest minden lakójával szemben méltánytalan az az intézkedés, miszerint Zugló és Budapest “egy forintot sem érdemel abból a sok-sok milliárd forintból”, amelyet hiányként szenvedtek el – mondta.
    Közölte, az önkormányzatok 20 százaléknál nagyobb veszteséget szenvedtek el, míg a kormány adóbevételei érdemben nem csökkentek.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb XIV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, 35 900 000 HUF
  on 2022.12.02. at 10:32

  Kizárólag az OTP ingatlanpontnál!budapest XIV. kerületben, Szentmihályi úton kínálunk megvételre egy panelprogramban részt vett társasházban 4.Emeleti, 46nm-es, 1+1 szobás, ablakos konyhás, jó állapotú lakást!Közös költség 10.000.- Amiben felújítási alap is benne van.A hideg-meleg…

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, Rákosfalva, 35 900 000 HUF
  on 2022.12.02. at 10:32

  Kizárólag az OTP ingatlanpontnál!budapest XIV. kerületben, Szentmihályi úton kínálunk megvételre egy panelprogramban részt vett társasházban 4.Emeleti, 46nm-es, 1+1 szobás, ablakos konyhás, jó állapotú lakást!Közös költség 10.000.- Amiben felújítási alap is benne van.A hideg-meleg…


    Haladéktalanul felszólítják a kormányt, hogy vegye figyelembe az itt élők jogos igényeit a normális körülmények biztosítására, ami az önkormányzat kötelessége. Ennek nem képes eleget tenni, ha a forrásait elvonják – mondta.
    Horváth Csaba szerint a 2022-es választás arról is szól, meddig hagyják az emberek, hogy “elrabolják a pénzüket”, és “annyi pénzt vegyenek el Zuglótól és a fővárostól, amennyibe (…) a vadászati kiállítás megrendezése kerül”.
    Tóth Csaba (MSZP-Párbeszéd), Zugló országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány lassan visszaszorulóban van, de sokáig együtt kell még élni a járvány kezelésére hozott kormányzati intézkedések következményeivel.
    Az intézkedések az önkormányzatokat sem kímélték, a benyújtott jövő évi költségvetési tervezetből az látszik, hogy ezekkel hosszú távon számol a kormány – tette hozzá.
    Tóth Csaba közölte: Zugló esetében csak a gépjárműadó bevételéből 500 millió forinttól “búcsúzhat” a kerület, csaknem 2 milliárd forintot tesz ki a megnövekedett szolidaritási hozzájárulás, valamint mintegy 3 milliárd forintnyi iparűzési adótól esik el Zugló.
    Ez azt jelenti, hogy nem lesz pénz közterületek fenntartására, lakások, helyiségek, járdák felújítására és beruházásokra – tette hozzá.
    Tóth Csaba kijelentette: azt ígérik, hogy 2022-ben a választások és a kormányváltás után az önkormányzatok minden olyan lehetőséget visszakapnak, amely korábban rendelkezésükre állt.


Zuglói magazin Zugló közéleti magazinja

 • Gázkészülék szerelő Budapesten
  by zugloinfo on 2022.11.15. at 20:43

  Szponzorált tartalom Andruk Imre gázkészülék szerelő vagyok. Szolgáltatásomat Hatvantól (Heves megye) számított 80 km-es távolságban vehető igénybe, így megkeresés esetén Budapesten is elérhető. Nyugodtan jelezze, ha onnan keres. Furcsának tűnik, de hiába van távolabb, attól még olcsóbb és gyorsabb is lehet. Ebben az esetben kérem hívja a +36 20 456 8680-as telefonszámot. Telefonszámom az oldalról is hívható ha mobil telefonról böngész. The post Gázkészülék szerelő Budapesten appeared first on Zuglói magazin.

 • Sitt szállítás Budapest
  by zugloinfo on 2022.11.15. at 20:37

  Szponzorál tartalom Sitt szállítás Budapest – 1998-ban kezdtem vállalkozásomat a konténeres hulladékszállítás területén 2 konténerrel. Mára már több, mint 40 db különféle méretű (4–8 m3-es) konténer áll rendelkezésemre.Tevékenységi körömet néhány éve kibővítettem, kismunkagép (BOBCAT)  és bontó-kalapács beszerzésével különböző gépi földmunkák végzését, betonok feltörését is vállalom. Ezen kívül szállítok még sódert, homokot, termőföldet. Egyedi esetekben különféle gépek (pl. szerszámgépek) fuvarozására felmerülő The post Sitt szállítás Budapest appeared first on Zuglói magazin.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.