Zugló

A kormány folytatja Zugló kifosztását

Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Zugló polgármestere csütörtökön, online sajtótájékoztatón kijelentette, a kormány folytatja a XIV. kerület kifosztását, a kerületi önkormányzat, ha forrásait elvonják, nem képes eleget tenni kötelességeinek.

Horváth Csaba szerint feleslegesen tárgyaltak a kormány képviselőivel arról, hogy a kabinet által közvetlenül okozott 6,6 milliárdos “lyuk” keletkezését hogyan kívánják kompenzálni.
    Budapest minden lakójával szemben méltánytalan az az intézkedés, miszerint Zugló és Budapest “egy forintot sem érdemel abból a sok-sok milliárd forintból”, amelyet hiányként szenvedtek el – mondta.
    Közölte, az önkormányzatok 20 százaléknál nagyobb veszteséget szenvedtek el, míg a kormány adóbevételei érdemben nem csökkentek.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb XIV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, 41 000 000 HUF
  on 2022.08.17. at 12:15

  Eladásra kínálunk a XIV. kerület közkedvelt részén, a Füredi utcában egy 2 szobás, 46 m2-es, 5. emeleti napfényes panel lakást. Fűtésről a távhő gondoskodik, a hideg és melegvizet, ill. Az áramot egyedi fogyasztás alapján fizeti a tulajdonos. a sütés-főzéshez gáz áll rendelkezésre a lakásban.A la…

 • Eladó lakás Budapest XIV. kerület, 51 900 000 HUF
  on 2022.08.17. at 12:15

  Megvételre kínálok Budapest XIV. kerület, Alsórákos zöldövezeti környezetében található 53nm –es első emeleti 2 szobás lakást 5 nm –es erkéllyel.Az ingatlan 2020 – ban felújításon esett át. Mind műszakilag mind esztétikailag kifogástalan állapotban van.A lakás funkcionalitása tökéletes. Jól elren…


    Haladéktalanul felszólítják a kormányt, hogy vegye figyelembe az itt élők jogos igényeit a normális körülmények biztosítására, ami az önkormányzat kötelessége. Ennek nem képes eleget tenni, ha a forrásait elvonják – mondta.
    Horváth Csaba szerint a 2022-es választás arról is szól, meddig hagyják az emberek, hogy “elrabolják a pénzüket”, és “annyi pénzt vegyenek el Zuglótól és a fővárostól, amennyibe (…) a vadászati kiállítás megrendezése kerül”.
    Tóth Csaba (MSZP-Párbeszéd), Zugló országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány lassan visszaszorulóban van, de sokáig együtt kell még élni a járvány kezelésére hozott kormányzati intézkedések következményeivel.
    Az intézkedések az önkormányzatokat sem kímélték, a benyújtott jövő évi költségvetési tervezetből az látszik, hogy ezekkel hosszú távon számol a kormány – tette hozzá.
    Tóth Csaba közölte: Zugló esetében csak a gépjárműadó bevételéből 500 millió forinttól “búcsúzhat” a kerület, csaknem 2 milliárd forintot tesz ki a megnövekedett szolidaritási hozzájárulás, valamint mintegy 3 milliárd forintnyi iparűzési adótól esik el Zugló.
    Ez azt jelenti, hogy nem lesz pénz közterületek fenntartására, lakások, helyiségek, járdák felújítására és beruházásokra – tette hozzá.
    Tóth Csaba kijelentette: azt ígérik, hogy 2022-ben a választások és a kormányváltás után az önkormányzatok minden olyan lehetőséget visszakapnak, amely korábban rendelkezésükre állt.


Hírek XIV. kerület Hírek XIV. kerület – A MI kerületünk – Zugló Magazin

 • A Bosnyák tér nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett
  by zugloinfo on 2022.08.13. at 14:55

  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását. – derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából. A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol The post A Bosnyák tér nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett appeared first on Hírek XIV. kerület.

 • Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca
  by zugloinfo on 2022.07.27. at 20:11

  Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap. A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik The post Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca appeared first on Hírek XIV. kerület.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.