Az I. kerület felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkoló előkészítési munkáit

A Budavári Önkormányzat határozatlan időre felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat – közölte az I. kerület polgármestere szerdán a Facebook-oldalán.

V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) azt írta: amikor a Mészáros utcai buszparkoló megvalósításáról döntöttek, az a cél vezérelte őket, hogy mentesítsék a budai Várat, a Gellérthegyet és a kerület egészét a koronavírus-járványt megelőző turistabuszkáosz alól.
    Az elmúlt hónapban a kerületben megannyi lakossági és szakmai egyeztetést folytattak a projekttel kapcsolatban; számos valós aggodalmat és felvetést hallgattak meg és építettek be a tervezési folyamatba – jelezte a politikus.

„Ugyanakkor több olyan támadással is szembesültünk, amelyek ezeket az aggályokat politikai célokra és félelemkeltésre használták fel”

– tette hozzá.
    A polgármester közölte, közben a MÁV-val való hosszas egyeztetés és a testületi döntés után az általa aláírt szerződést a MÁV, ígéretei ellenére – nem ismert okokból – szerdáig nem írta alá. „Mivel ekkora jelentőségű beruházást ilyen fokú bizonytalanságban nem lehet előkészíteni”, V. Naszályi Márta szerdán visszakérte a tervezett buszparkoló területére vonatkozó bérleti szerződést a MÁV-tól. Egyúttal a buszparkoló előkészítési munkáit határozatlan időre felfüggesztették – fűzte hozzá.


    V. Naszályi Márta szerint a buszparkolóval az egész kerület nyerne, és „nem csak az évi több száz milliós nagyságrendű – a kerületre fordítható – bevételt, amit a parkoló előzetes számításaink alapján termelne”.
    Évtizedek óta súlyos gondokat okoz a turistabuszok parkoltatásának problémája, és erre a szakértői elemzések szerint is az önkormányzat által támogatott elképzelés a jó megoldás – írta bejegyzésében, amely szerint a kerület ugyanakkor elkötelezett abban, hogy olyan megoldás szülessen, ami nem növeli a környék zaj- és légszennyezését, és bírja a kerület lakóinak támogatását.

    Ezért a hatásvizsgálatok elkészülte előtt a területet nem veszik bérbe. A következő időszakban méréseket és vizsgálatokat végeznek, valamint folytatják az egyeztetéseket – fővárosi szinten is – a turistabuszhelyzet javítása érdekében – közölte V. Naszályi Márta.

Felfüggesztjük a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat __________________ Amikor a Mészáros … Közzétette: V. Naszályi Márta polgármester – & nbsp; 2021. május 12., szerda


Budavári magazin I. kerület Budavár közéleti magazinja

  • Voks 2024
    by budavarihirek on 2024.04.21. at 22:18

    ÁRENDÁS MÓNIKAMi Hazánk BAKK MAGDOLNA fényképeSzolidaritásLokálpatrióták7Helló Pesterzsébetiek BÖRÖCZ LÁSZLÓFIDESZ-KDNP DR. NÁNÁSINÉ ABONYI GYÖNGYIMKKP VÁRADINÉ NASZÁLYI MÁRTA Várunk EgyesületDKMSZPPárbeszéd- ZÖLDEKMomentumMMN Szavazni szeretnél? Megteheted Facebook oldalunkon The post Voks 2024 appeared first on Budavári magazin I. kerület.

  • Angolozz.hu
    by budavarihirek on 2024.04.17. at 15:40

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Budavári magazin I. kerület.

Megosztom