700 méter mélyen a tengeralattjáró

Szombatig van elegendő oxigénje a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró 700 méter mélyen tartózkodó legénységének, bizakodásra adhat okot a mentésnek kedvező jó időjárás és a tengeralattjáró jó állapota.

Az indonéz haditengerészet keresési kísérletet indított a Cakra osztályú Nanggala tengeralattjáró helyének meghatározására, miután váratlanul, helyi idő szerint hajnali fél 4-kor megszakadt a kommunikáció. A tengeralattjáró utolsó ismert pozíciója , amely egy kiképző gyakorlaton vett részt a Bali-tengeren, Surabaya partjainál volt, Balitól mintegy 60 mérföldre északra.

Az információk szerint a fedélzetén a szokásos 34 fő helyett 53 személy tartózkodik, melynek okáról nem tudni.

A tengeralattjáró parancsnoka engedélyt kapott egy mély merülésre

A tengeralattjárót, amelynek merülési elmozdulása körülbelül 1390 tonna, és valamivel több mint 195 láb hosszú, az Indonéz Keleti Flotta Parancsnoksághoz rendelték.

A tengeralattjáró akkor jelentkezett be utoljára, miután  engedélyezték a mélyebb vizekbe való merülést.
Az indonéz fegyveres erők elöregedett járművei és eszközei az elmúlt években több halálos balesethez vezettek. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Prabovo Szubianto védelmi miniszter a mostani baleset kapcsán elkerülhetetlennek nevezte a fegyveres erők modernizálását. A Nanggala egyébként 2011-ben esett át teljes felújításon Dél-Koreában.

Az indonéz védelmi minisztérium azt is bejelentette, hogy Ausztrália, India és Szingapúr is felajánlotta segítségét a mentéshez – utóbbi már el is indított a helyszínre egy speciális mentőhajót.

thedrive.com

További hírek

Megosztom
  Még sem az lesz, mint amit ígértek