Szilágyi fia örökre börtönben maradhat

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a 2020 májusában megölt színművész fiával szemben. Szilágyi István fia, lehet örökre börtönben marad.

A vád szerint a férfi különösen kegyetlen módon végzett édesapjával. Az ügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

A vádirat szerint a vádlott, egy 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel, a XVII. kerületi családi házukban. A vádlott korábban – ittasan – többször is tettleg bántalmazta édesapját. A sértett azonban nem kívánta fia megbüntetését, egy korábbi eset kivételével nem is indult vele szemben emiatt büntetőeljárás.

A férfi – ismeretlenül maradt okból – 2020. május 3-án a reggeli órákban, az otthonukban, egy kalapáccsal az édesapjára támadt. A vádlott az időskorú férfit olyan súlyosan, és kitartóan bántalmazta, hogy azzal a sértettnek az átlagost jelentősen meghaladó szenvedést okozott.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, az életét semminemű orvosi beavatkozás nem menthette volna meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetés napján őrizetbe vette a sértett fiát és lefolytatta vele szemben a nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a mai napon nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Megosztom
  A tervezett ütemnek megfelelően halad a Dísz téri Honvéd Főparancsnokság épületének megújítása