Hírek, IV. kerület

Megint az a fránya büntetőfék!

Hiába a komoly büntetés, sőt egyes esetekben akár börtönt is kiszabhatnak az elkövetőre, továbbra is büntetőfékezik a magyar. Sajnos általában ezeket a baleseteket nagy teljesítményű autók sofőrjei követik el.

Vádat emelt az ügyészség egy büntetőfékezéssel vádolt férfi Budapesten. A vád szerint a vádlott egy közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve indokolatlanul, erőteljesen fékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt. A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a vádlotti gépkocsinak ütközött, aminek következtében több utas megsérült – közli az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018. augusztus 6-án, délután, gépkocsival közlekedett a IV. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába.

Ezzel egy időben a Megyeri úton a vádlott előtt, vele azonos irányban közlekedett egy menetrend szerinti autóbusz. A buszon többen utaztak, közülük többen állva.

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a vádlott, akinek emiatt fékeznie kellett, a sebességét 65 km/h-ra csökkentette. A vádlott úgy vélte, hogy a busz vezetője közlekedett, illetve sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény – és hangjelzéssel hívta fel erre a sofőr figyelmét.

A vádlott a közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve, mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte, ezáltal az autóbusz utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az autóbusz vezetője az ütközést úgy próbálta elkerülni, hogy nyomban vészfékezett, megállni azonban a már így sem tudott, az autóbusz elejével a vádlotti gépkocsi hátuljának ütközött.

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig test szerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

A vádlottal szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

A fotók a helyszíni szemlén készültek.

 • Jogos volt az önvédelem
  by ujpestinfo on 2021.03.05. at 13:30

  Befejezte az ügyészség a nyomozást az Újpesten megkéselt rendőr ügyében, a rendőrök jogos védelmi helyzetben voltak, a fegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt, a késelő büntethetősége pedig a halála miatt megszűnt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel. Szponzorált tartalom     Keresztes Imre a közleményében felidézte: az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy és több ember sérelmére The post Jogos volt az önvédelem appeared first on IV. kerület – A Mi kerületünk.

 • Tiltott kaszinó a kerületben
  by ujpestinfo on 2021.02.16. at 09:08

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. február 12-én délután egy újpesti klubot ellenőriztek, ahol a jelenlévők két profi pókerasztalnál kártyáztak és ittak. Hirdetés A rendőrök az állítólagos születésnapi partin jelen lévő 18 embert előállították, közülük két férfit és egy nőt tiltott szerencsejáték szervezése bűntett megalapozott gyanújával hallgattak ki.  Mivel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről  szóló The post Tiltott kaszinó a kerületben appeared first on IV. kerület – A Mi kerületünk.

 • Folytatódik a budai fonódó villamoshálózat építése
  by ujpestinfo on 2021.02.13. at 11:46

  “Gőzerővel” folytatja a kormány Budapest fejlesztését: tovább építik a budai fonódó villamoshálózatot – jelentette be a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán. Hirdetés Ózonos fertőtlenítés     Fürjes Balázs közölte, a nagyközönségnek 2016 elején átadott budai fonódó villamoshálózat az elmúlt évtized egyik legnagyobb közlekedésfejlesztési sikere; a munkát most a Szent Gellért tértől délre, a Duna partján The post Folytatódik a budai fonódó villamoshálózat építése appeared first on IV. kerület – A Mi kerületünk.

 • Bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája
  by ujpestinfo on 2021.02.13. at 11:39

  Új járművel bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája, miután véget ért a F1A típusú villamos motorkocsi felújítása – közölte a társaság az MTI-vel szombaton.     Az F1A villamosokat 1938 és 1944 között gyártották, és nagy részük egészen az 1980-as évekig szolgálatban maradt. A most felújított jármű 1939-ben készült, és 1979-ig közlekedett. Felújításáról 2019-ben született döntés, a VJSZ Kft. részvételével zajló munkálatok az The post Bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája appeared first on IV. kerület – A Mi kerületünk.

 • A nyugodt alvás érdeklében
  by ujpestinfo on 2021.01.28. at 21:12

  Füst- és szén-monoxid-érzékelő került tíz család otthonába a IV. kerületben is. Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A BM-OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága jóvoltából a fővárosban kettőszázötven darab érzékelőt vehetnek át a családok. Hirdetés Duguláselhárítás a IV. kerületben A katasztrófavédelem célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében. The post A nyugodt alvás érdeklében appeared first on IV. kerület – A Mi kerületünk.

Ezt is olvassa el!
0
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólás lezárva