Elfogták a szoborrongálót

Garázdaság megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak egy 32 éves férfi ellen, aki a budapesti, IX. kerületi Ferenc téren felállított szobrot megrongálta – közölte a rendőrség a honlapján.

Mint azt mi is megírtuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtök reggel fél nyolc körül észrevették, hogy egy férfi kétszer ököllel megütötte a Ferenc téren felállított szobrot, amely emiatt leesett a talapzatáról és megrongálódott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának munkatársai 2021. április 2-án 7 óra 30 perc körül észrevették, hogy egy férfi a IX. kerületben, a Ferenc téren felállított szobrot kétszer ököllel megütötte. A szobor az ütések következtében talapzatáról leesett és megrongálódott.

A 32 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és a IX. Kerületi Rendőr-kapitányságra előállították; vele szemben garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


    Csütörtökön az amerikai Black Lives Matter (BLM) mozgalomról megemlékező szivárványszínű ideiglenes szobrot állítottak fel a Ferenc téren. A KDNP felszólította Ferencváros polgármesterét, hogy tüntesse el a szobrot a közterületről, és az „agresszorokat, hogy fejezzék be a szellemi és a tettleges keresztényüldözést”.

Megosztom
  A mentősök ruhájában kéregetett egy férfi a IX. kerületben. Az OMSZ is reagált