Elhunyt Szersén Gyula

„Mély fájdalommal tudatom, hogy imádott Édesapám, Szersén Gyula 80 éves korában a mai napon tragikus hirtelenséggel örökre elaludt. Emléke szívünkben örökké él!” – adta hírül szerda este a Jászai Mari-díjas színész halálhírét a Facebookon lánya, Andrea. 

Szersén Gyula (Budapest, 1940. november 22. – 2021. március 17.) Jászai Mari-díjas magyar színész.

Szülei Szersén Gyula és Szeszák Margit voltak. 1965-ben kapott oklevelet a Színiakadémián, bár 1958-tól már szerepelt az Állami Déryné Színház és a Vígszínház színpadán. A Nemzeti Színház tagja 1965-től, majd 10 évig szerepelt a Gyulai Várszínházban. Jelenleg a tagja Piccolo Színház társulatának, valamint vendégszerepel a Budaörsi Játékszínben.

Jellegzetes hangja miatt évtizedek óta szinkronizál, nagyon gyakran például William Shatner magyar hangja volt, a Star Trek mozifilmekben és a T. J. Hooker krimisorozatban, de 23 filmben ő szinkronizálta Charles Bronsont is.

Látogasson el kegyeleti portálunkra

Magyar temetkezés Magyarország első kegyeleti portálja. Alapító: Arold Péter 2004

  • Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj
    by kegyelettel on 2024.04.04. at 18:47

    Amire büszkék vagyunk! „Ha azért dolgozol, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új dologra, vagy egy új életre van szükséged…” ….ez is lehetne életének mottója Márton Péterné Iványi Zsuzsannának, aki két év csúszással idén márciusban átvehette a Dabas Város által adományozott, ”Az Év Vállalkozója-2022-es díját! Korábban egy hosszabb riport The post Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj appeared first on Magyar temetkezés.

Megosztom