Letartóztatták a kínai szurkálót

fejbe lőtte magát

Arold Péter

Covid – Elrendelte a bíróság annak a 37 éves külföldi férfinak a letartóztatását, aki egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt szombat délután egy fővárosi kórházban, életveszélyes sérüléseket okozva neki – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is reális. Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a végzés fellebbezések miatt nem végleges.

A Fővárosi Főügyészség az emberölés minősített bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta. Ezzel a nyomozási bíró is egyetértett, és a letartóztatást elrendelte.

Mint arról már beszámoltunk, egy terézvárosi kórházban egy sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt férfi szombaton 17 óra körül. A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A terézvárosi rendőrök a kórház udvarán elfogták a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, mivel alappal lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, másrészt az eset körülményei alapján a bűnismétlés veszélye is közeli és reális.A nyomozási bíró a mai ülésen az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását elrendelte.

Blikk azt írja: az 54 éves, megtámadott asszony évtizedek óta tanárnőként dolgozik. Az asszony a támadás idején mélyaltatásban volt, gépi lélegeztetésre szorult, ekkor rontott rá a férfi. A lap úgy tudja: a szúrások a nő agyát is érintették. Azt is írták, hogy információik szerint a támadó bekerülése előtt drogfüggő volt, a kórházban elvonási tünetei voltak.

A bíróság ügyészi indítványra a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Megosztom