Négy év börtönre ítélték a feleségét bántalmazó, zaklató férjet

Négy év börtönre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék – hétfőn kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős ítéletében – emberölés kísérlete, zaklatás és más bűncselekmények miatt egy férfit, aki bántalmazta feleségét – olvasható a törvényszék honlapján.

Az eljárás adatai szerint a vádlott és a sértett 1996 óta élt házasságban, ám kapcsolatuk 2000 körül megromlott, a nő 2018-ban elhatározta, hogy elválik. Ezt közölte a férfival, aki azonban nem vette komolyan. A feleség 2019 januárjában a válás miatt ügyvédhez fordult, a férj viszont féltékenykedni kezdett. Egyre agresszívebben faggatta feltételezett viszonyáról a nőt, egy alkalommal fojtogatta, amitől a nő elájult, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetetten életveszélyes állapotba került.


    A bántalmazást követően a férfi elköltözött feleségétől, de hónapokon át próbált vele kapcsolatba kerülni, visszaköltözni, a nő ismerőseinek a nőt megszégyenítő üzeneteket küldött, többüket azzal gyanúsított meg, hogy viszonyt folytattak a feleségével, 2019 februárjában pedig a férfi egy internetes közösségi portálon keresztül szexuális tartalmú fényképeket küldött a nőt foglalkoztató cég profiljára, amivel jelentős érdeksérelmet okozott a nőnek.


    Mindezek alapján a törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a vádlottat emberölés kísérlete, zaklatás, garázdaság és személyes adattal visszaélés miatt mondta ki bűnösnek, és 4 év börtönnel, illetve 5 év közügyektől eltiltással sújtotta. Az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért fellebbezett, így döntés nem jogerős – tudatta a törvényszék.

Megosztom
  Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre