Lámpás 92

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány

Kiléptető lakásokról köt megállapodást Erzsébetváros önkormányzata.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány neve nem ismeretlen az Erzsébetvárosiak számára. Az Erzsébet Családok Átmeneti Otthonában 2015 óta kaphatnak, védelmet, segítséget az otthontalanná vált családok, a válsághelyzetben lévő, bántalmazott, vagy várandós, illetve szülészetről kikerült anyák. Az otthonban sokan kezdték már újra az életüket, az Alapítvány munkatársainak segítségével.


Erzsébetváros önkormányzata ezt a munkát támogatná a továbbiakban is. Ennek érdekében, megállapodást köttetik az Alapítvánnyal. Ennek célja, hogy azoknak a kerületi családoknak, amelyek rászorulnak, ne engedje el a kezét az Alapítvány azután, hogy kikerültek a családok átmeneti otthonából. Az ehhez szükséges rendeletmódosítással lehetőség nyílna a szervezet részére kiléptető lakásokat létrehozni, az önkormányzat által biztosított önkormányzati ingatlanokból.

Ezekben az ellátott családok számára – legfeljebb másfél évig – kedvezményes lakhatást, és ha az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges, szociális munkát biztosít az Alapítvány. Hogy kik élhetnek a lehetőséggel, arra a családok átmeneti otthona szakemberei tesznek javaslatot, a szakmai programban foglaltak alapján.


Reméljük, hogy az így megnyíló lehetőséggel visszaadhatjuk a jobb élet reményét, az sikeres újrakezdésbe vetet hitet, azoknak, akik már-már kilátástalannak tartották a helyzetüket.

Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület Erzsébetváros közéleti magazinja

 • Megérkezett az első új CAF-villamos karosszériája Budapestre
  by erzsebetvaros on 2024.06.16. at 08:44

  A megrendelt és gyártás alatt lévő 51 új szerelvényből megérkezett az első, Budapesten összeszerelendő CAF-villamos kocsiszekrénye. Az új villamosokkal a The post Megérkezett az első új CAF-villamos karosszériája Budapestre appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Adománygyűjtő fesztivál
  by erzsebetvaros on 2024.06.05. at 18:02

  Erzsébetváros nyolc független színháza nagyszabású adománygyűjtő programsorozatot és fesztivált indított el június 2-án a Nagy Diófa utcai Grandióban. Az egész The post Adománygyűjtő fesztivál appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Gang cirkusz
  by erzsebetvaros on 2024.06.05. at 16:52

  Várunk mindenkit június 8-án, szombaton 11 órakor a Klauzál téri játszótéren! Fergeteges előadással készül Kőrösi Áron és Kroó Balázs. Az The post Gang cirkusz appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Pikó reakció a Magyar Nemzet rasszizmusára
  by erzsebetvaros on 2024.05.20. at 21:13

  Pikó András a kerület polgármestere közösségi oldalán reagált Sára Boton polgármester-jelölt felé, a Magyar Nemzet uszításaira. A kerület lakosait képviselő The post Pikó reakció a Magyar Nemzet rasszizmusára appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

 • Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz
  by erzsebetvaros on 2024.05.16. at 18:21

  Itt a tavasz, éled a természet! Egy kert, ha szépen karban van tartva, akkor mindig élő, lélegző terület, többek közt The post Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz appeared first on Erzsébetvárosi magazin – VII. kerület.

Megosztom