A rendőr a társát védte

Fegyverhasználat – A rendőr a társát védte, amikor lelőtte a támadót. Mindez Újpesten történt Karácsony ünnepén.

Lelőtte a járőrtársa életére törő férfit egy rendőr Újpesten csütörtök reggel, a késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

    Azt írták: a rendőrségre egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel fél hét után.


    A megérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi késsel többször megszúrta, ezért a másik rendőr társa életének védelmében lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt kórházba vitték – tájékoztatott a rendőrség.
    Hozzátették: az esetet az ügyészség vizsgálja.

Frissítés

 Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.
    A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét.
    Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki.
    A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá.

Megosztom