Arató Gergely megkérdezte

Arold Péter

Arató Gergely megkérdezte a rendőrség nyomozást indított Mészáros Lőrinc válóperének ügyében.

Persze nem arról van szó, hogy a rendőrség bármilyen visszásságot vett volna észre a vállalkozó válóperének körülményiben, csupán azt vizsgálja, hogy a per kezdete óta miért bénult le a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

Ugyanis amióta megy a herce-hurca az épületben szinte semmit nem lehet elintézni. Arató Gergely ezt nehezményezve írta meg levelét Kövér Lászlónak

Mindezek alapján kérdezem, hogy az igazságszolgáltatás közreműködőjeként a jogsértések következetes megakadályozására, felderítésére és szankcionálására köteles független, pártatlan és objektív ügyészségi szervezet mindenható egyszemélyi vezetőjeként mit tett ön és ebben a konkrét ügyben ezen intézkedést és ennek törvényességét vagy szabályszerűségét vizsgálja-e az ügyészség, ha nem akkor miért nem? Indult-e már nyomozás vagy vizsgálat a büntetőjogi felelősség
megállapítására?
Erre a példátlan és elképesztő intézkedésre miért került sor és azt konkrétan milyen közrendvédelmi, vagy közbiztonsági ok indokolta?

Továbbá arra is kíváncsi volt, hogy

Fontos lenne tudni, kik, milyen alapon, okból és jogszabályra hivatkozva korlátozták a független igazságszolgáltatás működését.

Polt Péter is olvashatta a levelet, mert feljelentésként értékelte azt a kérdést és

Megosztom
  Egy nem minden napi pillanat