Sportliget Kőbánya

A sportolók biztonságára helyezte a hangsúlyt Kőbánya vezetése a Sportliget fejlesztésének második ütemében. A júliusban átadott rekortán burkolatú futókör után kiépült a pálya közvilágítása, a futók biztonságát pedig a nap 24 órájában aktív, a közterület-felügyelethez bekötött térfigyelő kamerák vigyázzák.



A kerület előkészítette a beruházás következő ütemét is, amelynek a központi szociális épület,  az új játszótér, illetve a gördeszka- és kerékpáros pálya mellett a Sportliget körüli utak felújítása, parkolóhelyek és gyalogátkelőhelyek kialakítása, valamint a Bányató utca víz- és csatornahálózatának  kiépítése is része.

A kőbányai Sportliget teljes megújítása 2018-ban kezdődött el. Az első ütemben, 2019-ben a streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pályák készültek el. A járványhelyzet ellenére Kőbánya Önkormányzata idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, az Országos Futópálya-építési Program keretében saját forrásból és állami támogatással készült el 2020 júliusára az 1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókört. A sportolók biztonsága érdekében a fejlesztés második ütemében kiépült a Sportliget közvilágítása, valamint a térfigyelő kamerarendszer is.

„A Kőbányai Önkormányzat két sikeres pályázatot is benyújtott, így a futókör után jövő tavaszra elkészülhet a görpark is. Reményeink szerint ezekkel a létesítményekkel hozzájárulunk ahhoz, hogy a kőbányaiak egészségesebb, mozgásgazdag életmódot folytathassanak, mégpedig biztonságos, korszerű körülmények között”

 – mondta az átadáson Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Az egészséges, minőségi élet része a mindenki számára elérhető sportolási lehetőség. A kőbányaihoz hasonló fejlesztések ezt teszik lehetővé, általuk minden kerületi lakó életmódjának részévé válhat a sport, amely hosszú távon nemcsak az egyén, de az egész közösség egészségének, jóllétének kulcsa” – hangsúlyozta Szemán Róbert, a Szabadidősport-Eseményszervezők Országos Szövetségének alelnöke.

Kőbánya vezetése számára a kerületben élők életminőségének folyamatos javítása elsőrendű fontosságú, amelyből a járványhelyzetben sem engednek, hangsúlyozta a futókör júliusi átadásán D. Kovács Róbert Antal polgármester, aki akkor jelezte azt is, hogy a Sportliget fejlesztése a következő időszakban is folytatódik.

„A második ütem befejezésénél a biztonságra helyeztük a hangsúlyt, a közvilágítás és a térfigyelő kamerák biztosítják, hogy a kőbányaiak nyugodt szívvel mozduljanak ki sportolni akár este is. A Sportliget ma már minden korosztály számára minőségi lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére, ráadásul a jelenlegi járványhelyzetben a fertőzések kockázatát is csökkenti, ha a zárt terek helyett a szabad levegőn is van lehetőség a mozgásra”

-emelte ki Radványi Gábor alpolgármester.

„Az idei munkálatokkal előkészítettük a jövő évre tervezett fejlesztéseket is, amelyeknek azonban nemcsak az új központi szociális épület, illetve a gördeszka- és kerékpáros pálya a része, hanem a Sportliget körüli utak felújítása, illetve parkolóhelyek és gyalogátkelőhelyek létesítése is. Hiszen így a beruházás nemcsak a mozogni vágyók életminőségét emeli, hanem a környékben élők mindennapi életkörülményeit is javítja”

– tette hozzá Somlyódy Csaba alpolgármester.

A Sportligetben 151 villanyoszlopból álló közvilágítási rendszer épült ki, a biztonságot pedig 8 térfigyelő kamera biztosítja.

Nézd meg a fotókat az Önkormányzat oldalán

Mit szól hozzá?

[Fancy_Facebook_Comments]

Megosztom