A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpuhult zöldségfélét főzőkanállal vagy turmixgéppel péppé törjük, majd hozzá keverjük a letisztított apróra összevágott keményre főtt tojást és az ízesítőket. Jól kikeverjük és tálalás ellőtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nekem pirítóssal ízlik a legjobban.
Energiaérték: 424 Kj /101 kcal) fehérje:3,9 g, zsír 6,7 g, szénhidrát 6,2 g.
Az adag 1 főre
100g. tisztított padlizsán
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt fehér bors, mustár, só, citrom, rozmaring
Még több receptért nézz körbe itt
További híreink
Az év Alvásbarát szállodája a Matild Palotamárcius 14, 2024
Életmód
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írá...március 12, 2024
Életmód
Alekosz nem aprózza el magát. Vagy mégis?március 6, 2024
Életmód
A Gerbeaud történetemárcius 2, 2024
És azt tudtad?
Gyenesdiási túrafebruár 24, 2024
Életmód
A Temu titka és annak hátulütőifebruár 18, 2024
Gazdaság
Környezettudatos közlekedés a fővárosban isfebruár 13, 2024
Életmód
Álmodjon nagyot: az Ön tökéletes pergolája c...február 5, 2024
Életmód
Budapesti albérlet? Erre a 7 dologra érdemes...február 3, 2024
Életmód
Az eredeti olasz pizzajanuár 24, 2024
Életmód
Mire kell ügyelni egy jó konyhabútor kialakí...január 6, 2024
Életmód
Elhunyt a világ legkoszosabb emberedecember 22, 2023
Életmód