Megáll az ész

Arold Péter

Betegszállítót hívsz és nyugodtan várod a járművet. Megérkezik egy mentőautó kinézetű járgány és fel sem tűnik a laikusnak, hogy itt valami nem stimmel. Pedig nem stimmel. Az OMSZ Facebook oldalán hívta fel a figyelmet az engedély nélküli betegszállítók veszélyességére.

  

A kamu cég annak ellenére végez fizető betegszállítást kórházakból, hogy nem szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján, de még a cégjegyzékben sem. Autójukon nincs engedély megkülönböztető jelzésre, sőt még a forgalmijuk is lejárt. Kocsijuk tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűből és számból van felragasztva a nem létező cég neve. A laikusnak legfeljebb az tűnhet fel, hogy a “mentőautó” kívül-belül elhasznált de ennél jóval nagyobb baj!

Szakszerű személyzet hiányában ugyanis a betegszállításból is komoly baj lehet, arról nem is beszélve ha egy rendezvény biztosítását vállalják vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudás nélkülöző, mentőnek látszó autóval. A kamu betegszállítót az egyik napilap szúrta ki és kiderítette, hogy a magát Szent Borbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező cég és munkatársai, minden engedély nélkül dolgoznak a fővárosban. A mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben.

Megosztom
  VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉS az I. kerületben