Fertőzött dolgozók az Óbudai Százszorszép Óvodában

Az óbudai önkormányzat honlapján számolt be arról, hogy három koronavírus fertőzött dolgozójukat kellett hatósági karanténba küldeni, mivel a tesztjük pozitív lett.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény közel összes munkatársa – mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban – érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában.
A két tagintézménnyel működő óvoda három, igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógusa bár jelenleg is tünetmentes, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. A Bilingual Angol–Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően.

„A kerületi operatív törzs ülését haladéktalanul összehívtam reggelre – mondta el dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere –, ahol döntés született a szükséges intézkedésekről. A jogszabályoknak megfelelően az érintett szerveket tájékoztattam. Jelenleg várjuk a további intézkedésekre vonatkozó információkat.”

Dr. Kiss László megerősítette: a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek kerületünkben, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda bizonytalan ideig zárva tart (a korlátozások mindkét tagintézményre vonatkoznak), a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását. „Ehhez az Önkormányzat minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során” – mondta el a polgármester.

Az óvoda tehát bizonytalan ideig nem tudja fogadni a gyerekeket. Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti. „A kerületi önkormányzat szorosan együttműködik az intézkedések végrehajtásában.”

Dr. Kiss László mindenkit a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni, mondta el a polgármester.

A Százszorszép Óvodát érintő fejleményekről folyamatosan hírt adunk, addig, kérjük, kísérje figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, indokolt esetben dr. Bozzayné Káli Tünde óvodavezetőtől kérhet tájékoztatást a kali.tunde@kszki.obuda.hu e-mail-címen, valamint a 0670/685 2239-es telefonszámon.

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .