Rendőr alezredesen kattant a bilincs

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot Vizoviczki László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.




A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 2020. június 16-án kelt végzésével – ügyészi indítványra – elrendelte az egyik volt alezredes vádlott letartóztatását.

A volt rendőr alezredes vádlott és védője a végzés ellen fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket nem találta alaposnak. Egyetértett a fellebbviteli főügyészség az elsőfokú bíróság végzésében foglalt indokokkal, mely szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a volt rendőr alezredes vádlott megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná, illetve újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése volt indokolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot V. László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A felmerült tények szerint, az egyik volt rendőr alezredes vádlott pénzt ajánlott fel vádlott társának, aki korábban a kollégája volt, hogy vállalja magára a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését azért, hogy ezáltal ő mentesüljön a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Emellett a volt rendőr alezredes vádlott a bejelentett lakcíméről több mint kilenc hónapja elköltözött, amit a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése ellenére nem jelentett be a bíróságnak, és ez idő alatt az ingatlanjait folyamatosan értékesítette.

A volt rendőr alezredes vádlott esetében a halmazati és a bűnszervezetre vonatkozó szabályok miatt kiszabható szabadságvesztés középmértéke tizenöt év.

A Fővárosi Törvényszék a 2020. június 16-án tartott tárgyaláson az írásban benyújtott ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindezek alapján a volt rendőr alezredes vádlott esetében megalapozottan tartani lehet attól, hogy megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná és újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a vádlott letartóztatását az ügydöntő határozat kihirdetéséig elrendelte.

Megosztom