•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot Vizoviczki László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.
A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 2020. június 16-án kelt végzésével – ügyészi indítványra – elrendelte az egyik volt alezredes vádlott letartóztatását.

A volt rendőr alezredes vádlott és védője a végzés ellen fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket nem találta alaposnak. Egyetértett a fellebbviteli főügyészség az elsőfokú bíróság végzésében foglalt indokokkal, mely szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a volt rendőr alezredes vádlott megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná, illetve újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése volt indokolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt 2014. augusztus 21-én nyújtott be vádiratot V. László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A felmerült tények szerint, az egyik volt rendőr alezredes vádlott pénzt ajánlott fel vádlott társának, aki korábban a kollégája volt, hogy vállalja magára a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését azért, hogy ezáltal ő mentesüljön a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Emellett a volt rendőr alezredes vádlott a bejelentett lakcíméről több mint kilenc hónapja elköltözött, amit a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése ellenére nem jelentett be a bíróságnak, és ez idő alatt az ingatlanjait folyamatosan értékesítette.

A volt rendőr alezredes vádlott esetében a halmazati és a bűnszervezetre vonatkozó szabályok miatt kiszabható szabadságvesztés középmértéke tizenöt év.

A Fővárosi Törvényszék a 2020. június 16-án tartott tárgyaláson az írásban benyújtott ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindezek alapján a volt rendőr alezredes vádlott esetében megalapozottan tartani lehet attól, hogy megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná és újabb hasonló bűncselekményt követne el, ezért a vádlott letartóztatását az ügydöntő határozat kihirdetéséig elrendelte.

Ezt is olvassa el!
Verekedés a Dagály strandon

A rendőrség csoportos garázdaság miatt nyomoz

Operatív törzs: több vendéglátóhely szándékosan szegi meg a szabályokat

Még mindig vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol a tulajdonosok szándékosan megszegik a védelmi intézkedéseket

Bárdal támadt a sértettekre

A nyomozás adatai szerint a helybéli férfi a lakatot leverte, így jutott be az ingatlan udvarára, majd ezt követően a Tovább

Gyermekprostitúció Budapesten

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytattak nyomozást, amikor olyan információk merültek fel, hogy az Tovább

Természetvédelmi területen termesztett “mariskát”

Cannabisnak látszó növényekkel teleültetett – ültetvényt találtak.

Varázsdohányt árultak a Bosnyákon

Arold Péter A térfigyelő központban figyeltek fel arra a nőre, aki a gyanú szerint varázsdohányt adott el több fogyasztónak a Tovább

Új adathalász módszerrel térítik el a felhasználót a Facebook-on

A közelmúltban egy új csalási módszer jelent meg az egyik legnagyobb közösségi média oldalán

Gyíkosság Csepelen?

Holtan találtak egy férfit egy csepeli házban

Lenyúlták a bankszámláját

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László - segítette

0 0 vote
Article Rating

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments