Célegyenesben a Rákos-patak revitalizációja

A sportolást, a pihenést és a szabadidő eltöltését szolgáló közterületté válik a Rákos-patak Mogyoródi út – Egressy út közötti szakasza. A patakrész revitalizációját az önkormányzat Budapest Főváros TÉR-KÖZ pályázatain elnyert támogatásokból és saját forrásból valósítja meg.

A Rákos-patak Egressy út – Bartl János utca közötti szakaszának jelenleg zajló revitalizációja mellett előkészítés alatt van a Bartl János utca – Szugló utca és az Egressy út – Mogyoródi út közötti partszakasz felújítása is. Az utóbbi beruházást – amelynek becsült költsége 470 millió forint – az önkormányzat végzi, a Budapest Főváros TÉR-KÖZ pályázatain elnyert támogatásokból és 170 milliós önrészből.

A patak Egressy út – Mogyoródi út közötti részének megújítására az önkormányzat a közeljövőben írja ki a feltételes közbeszerzési eljárást. A tervek szerint a patakmeder andezittel töltött RENO matracos burkolatot kap, a partoldalt pedig füvesített geocellával stabilizált rézsűvel látják el. A Mogyoródi úti pálya közelében kerékpáros pihenőhely létesül.

A partszakaszon 16 napelemes lámpa, 25 hulladék- és kutyaürülékgyűjtő, 2 ivókút, mintegy 30 pad, 6 napozóágy és 6 kerékpártámasz kerül elhelyezésre. Emellett ide 90 fát és 2100 négyzetméter cserjét és évelő növényt is telepítenek.

A kivitelezés várhatóan a jövő év folyamán valósul meg.

Zuglói Lapok

Megosztom