Unokázós csalót fogtak a XII. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve a XII. kerületben fogott el egy férfit, aki épp egy idős nőtől szerzett meg közel kétmillió forintot.

 




A gyanú szerint a budapesti 54 éves O. József 2020. június 18-án 23 óra előtt vezetékes telefonon hívott fel egy 84 éves asszonyt terézvárosi otthonában, és az unokájának adta ki magát. A beszélgetésben O. József azt állította, hogy balesetet okozott és a kár megtérítéséhez pénzre van szüksége. A nő összeszedte a megtakarított pénzét, majd a lakása előtt átadta az 54 éves férfinek. A nyomozók O. Józsefet a pénzátadást követően a Németvölgyi úton elfogták, és megtalálták nála a közel kétmillió forintot, amit idős áldozatától csalt ki.

 

 

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi korábban is próbálkozott hasonló módszerrel átverni embereket; a nyomozás adatai szerint O. József május 10-e és május 17-e között négy idős nőt hívott fel az unokázós történettel, azonban ezeknél a hívásoknál nem járt sikerrel.

A nyomozók O. Józsefet a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol csalás bűntett kísérlet és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfitől az eljárás során lefoglalták a hívásokhoz használt telefonját és azt az autót is, amit a bűncselekmény elkövetésekor használt.

A BRFK nyomozói a 84 éves sértettnek hiánytalanul visszaadták a pénzét.

Megosztom