Reagálás Pikó közétkeztetési döntésére

Magyarország élőben című műsorunk stúdiójában Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége.

Közbeszerzési Hatósághoz fordul a józsefvárosi Fidesz, mert Pikó András polgármester egymaga döntött egy egymilliárdos megállapodásról. A szerződés tárgya a kerületi közétkeztetés volt. A Fidesz szerint kétes módon, a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva, egymaga döntött a baloldali városvezető.

Vörös Tamás frakcióvezető arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP május 25-én szerzett tudomást arról, hogy Pikó András, annak ellenére, hogy nem ügyvéd, hanem polgármester, felülbírálta a korábban hatályban lévő közbeszerzési szerződést.

 



 

Még 2015-ben, egy nagyon szigorúan elbírált pályázat megnyerésével szerzett ugyanis támogatást a közétkeztetésre Józsefváros önkormányzata.

Ezt követően Pikó András egymaga döntött arról, hogy egy egymilliárd forintos megállapodást kössön Józsefváros nevében. Ennek kapcsán több körülmény is felettébb gyanús a helyi Fidesz-KDNP számára.

Ami a bűnözést, a hajléktalanok kérdését, egyes szankciók indokolatlan kivezetését illeti, azt sem értik, a jelenlegi vezetés miért megy az előző városvezetés által elért dinamikus fejlődés támogatásával szemben.

Megosztom