Színezésre és nagytakarításra hív a rakpart

A pünkösdi hosszú hétvégén ismét megnyílik a pesti alsó rakpart Margit híd és Közraktár utca közötti szakasza.

Az autómentesített területen most gyerekprogram és szemétszedési akció várja a kilátogatókat, és még hétfőn is sétálhatunk a rakparton. Május közepén nyílt meg első alkalommal a pesti alsó rakpart a gyalogosok előtt és sok család, sétálók és biciklisek egyaránt azonnal birtokba is vették a belvárosi Duna-partot. A Budapest Restart programmal a főváros felkészül a rakpart hosszabb nyári megnyitására, de addig is, a várható igényeknek megfelelően minden hétvégén egy-egy újabb eseménnyel vagy civil akcióval színesítik, bővítik a lehetőségeket. A rakpart egészen a szeptemberi iskolakezdésig várja majd a budapestieket és az idelátogatókat. Most már egyre több terasz és vendéglátó hajó, valamint étterem is megnyílik, így még több lehetőség van a tartalmas időtöltésre és felüdülésre a rakpart környékén is.

A környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében a Valyo – Város és a folyó csapata kezdett civil akcióba; szombaton várják az önkénteseket, hogy együtt megtisztítsák a rakpartot, vagyis egy igazi közösségi nagytakarításban vehetünk részt, ha szívügyünk Budapest tisztasága és szépsége. Az eszközök és logisztika terén a Fővárosi Közterület-fenntartó, FKF Zrt. és munkatársai segítik az önként vállalkozókat.

A vasárnap pedig a családoké lesz a rakpart, hiszen gyermeknapon – jó idő esetén – aszfaltkréta-rajzolásra invitálják az ünnepelteket, vagyis a gyerekeket. Színezzük ki együtt a rakpartot! – szól a felhívás a közösségi oldalakon (lásd alább). A világzene és az utcazene szerelmesei örömére pedig Magyar Bori énekesnő lép fel a rakparton vasárnap délután, 14 és 17 óra között.

Tisztítsuk meg együtt a rakpartot!
2020. május 30., szombat 11.00-14.00
Részletek: www.facebook.com/events/248873179861657/

Színezzük ki a rakpartot! (Ha nem esik az eső!)
2020. május 31., vasárnap – Gyermeknap – 14.00-17.00
Részletek: www.facebook.com/events/297256694614279/

Forrás: enbudapestem.hu

Megosztom