Pizzafutár állította meg az ámokfutó autóst Budapesten

Arold Péter

Áthajtott a piros lámpán, zavartan viselkedett, majd el akarta ütni a járőröket.

Egy piroson áthajtó autót akart feltartóztatni a rendőrjárőr, de a Suzukis igen érdekesen reagálta le a történéseket. A próbálkozásoknak egy arra járó motoros pizzafutár vetett véget. Egyszerűen nem engedte az autós tovább hajtani.




Az index.hu kérdésére a következő tájékoztatást adta ki a rendőrség:

“ A rendőrség közlése szerint május 23-án 19 óra 25 perc körül a BRFK járőrei egy férfi ellen intézkedtek a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett.

A sofőr az egyik intézkedő járőrt hátramenetben megpróbálta elütni, majd előremenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A másik rendőr ekkor a jármű elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megkísérelte elütni. A járőrök ezután a szolgálati autóval indultak utána, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart. A sofőrt ebben végül egy motoros akadályozta meg úgy, hogy a motorral az autó elé állt.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé.”

Csatlakozz  a rendőrségi hírekkel foglalkozó csoportunkhoz

 

Megosztom