8 év után rendőrkézen

Az európai elfogatóparanccsal körözött K. László felkutatása a magyar rendőrség speciális fejvadász egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának felkérése és információi alapján indult el.

Az egység a nemzetközi együttműködés során felvette a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, akikkel közösen együttműködve sikerült megállapítani a körözött személy baden-württembergi tartózkodási helyét, illetve azt, hogy K. László hamis – szlovák személy nevére szóló – iratokat használ.

 



 

K. Lászlót több ügy miatt kereste a rendőrség. 2012-ben, a karácsonyi ünnepek alatt társaival úgy lopott el összesen 196,5 millió forintnyi értékben ékszereket és karórákat egy budapesti ékszerboltból, hogy megbontották a bolt melletti üzlethelyiség falát, és hátulról átfúrták a páncélszekrényt. Míg 2013. november 5-én társaival Budapest területén fegyveres rablást követtet el, melynek során egy vietnámi állampolgártól 200 millió forint értékű valutát zsákmányoltak.

A Fővárosi Törvényszék a fenti ügyek miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, aki nem kezdte meg büntetésének letöltését, hanem 2017 decemberében házi őrizetéből a nyomkövető eszköz levágását követően megszökött.

K. Lászlót a német rendőrség 2020. május 7-én – egy összehangolt rendőri intézkedést követően – kétséget kizáróan beazonosította, majd a németországi Buchen város egyik lakónegyedében elfogta. Magyarországi kiadatásáról a későbbiek során döntenek.

Megosztom