Az egész országban megkezdték a vizsgálódást

Arold Péter/MTI

Elindult országszerte az idősotthonok ellenőrzése, a Pesti úti intézményben még tart a vizsgálat – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
Müller Cecília elmondta: az idősek védelmében az ország 1035 gondozó intézményében elrendelt járványügyi ellenőrzés folyamatos lesz, a vizsgálatok első adatai a héten érkeznek meg.
Kiemelten figyelnek azokra a helyekre, ahol “probléma van”, ott a járványügyi szakértők jelen vannak, a Pesti úti idősotthon is kiemelt figyelmet kap – hangsúlyozta Müller Cecília, aki kijelentette: több vidéki és fővárosi idősotthonban is “felütötte a fejét” a koronavírus.
Beszámolt arról is, hogy országszerte hetek óta, több ütemben zajlik a kórházak felkészítése. A kórházak ágykapacitását azért kell tovább bővíteni, mert fel kell készülni a tömeges megbetegedésekre – ismertette.

A Pesti úti intézmény vizsgálatát napokkal ez előtt elkezdték, amiről határozatot is kiadott a vizsgáló szerv, amiben nem találtak jogsértésre utaló tevékenységet. Erről tájékoztatást adott ki honlapján a Fővárosi Önkormányzat is. Ennek ellenére a kormánybiztos részéről még nem zárult le a vizsgálat. Ez aligha érthető.

Hozzászólok

hozzászólás lezárva.