33 ezer maszkot oszt ki Zugló

(ÖS) Miközben az Orbán-kormány el akarja venni a gépjárműadót és a parkolási bevételeket, aközben újabb és újabb feladatokat terheli az önkormányzatokat, meg sem kérdezve az utóbbi hetekben, hogy miben segíthetne nekik.

Orbán a járványt akarja felhasználni az önkormányzatokkal, önkormányzatisággal való végső leszámolásra. Eközben az önkormányzatok teszik a dolgukat, az élet védelmében, minden magyar ember egészségéért és biztonságáért. Így Zuglóban minden 60 év feletti zuglóinak az életük és egészségük védelmében védőmaszkot küldünk.

Összesen 33 ezer maszkot osztunk ki, hogy a leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztályokat többször használható, mosható és vasalással is fertőtleníthető védőeszközzel lássuk el. Arra kérünk minden 60 év feletti zuglóit, ha teheti, maradjon otthon, de ha mégis ki kell mennie az utcára, tegye fel a védőmaszkot a saját és mások egészségének megóvása érdekében.

De nem csak maszkot tartalmaz a csomag, amelyet hétfőtől kezdünk szétosztani a zuglói önkormányzat dolgozói és az egyre nagyobb létszámban jelentkező önkénteseink segítségével. A csomag tartalmazza többek között a járvány idején legfontosabb elérhetőségek listáját és a fontos veszélyhelyzeti tudnivalókat összesítő Zuglóinfó című kiadványt is.

De nemcsak a 60 év felettiekre gondolunk. Beszereztünk még több tízezer védőmaszkot, amelyeket a Zuglói Egészségügyi Szolgálat dolgozóinak adunk át. Ez a mennyiség akár több hónapra is elegendő. A zuglói egészségügyi dolgozók veszélyhelyzeti pótlékot is kapnak, ami a fizetésük 25 százalékát teszi ki, hogy elismerjük áldozatos munkájukat a járvány elleni küzdelem frontvonalán. Emellett a főváros segítségével megszerveztük a szűrésüket, hiszen az adatok szerint a koronavírusban megbetegedtek több mint 10 százaléka egészségügyi dolgozó.

Gondoskodunk az óvodai, bölcsődei és szociális dolgozók, a pedagógusok, az önkormányzati rendészek és az önkéntesek védelméről azzal, hogy nekik is védőmaszkokat biztosítunk.

Zugló minden lehetséges eszközzel küzd a járvány ellen, a járvány hatásainak enyhítésén.

Üdvözölnénk, ha az Orbán-kormány nem az önkormányzatok kivéreztetésével, a működésüket biztosító bevételek elvételével „küzdene” a koronavírus ellen, hanem partnerként kezelné az önkormányzatokat, és plusz forrásokat biztosítana számukra a járvány leküzdéséhez.
A járvány mindenkit fenyeget pártállástól függetlenül.

Csak együtt győzhetjük le.
Vigyázzunk egymásra!

Horváth Csaba, Zugló polgármestere

Megosztom