Angyalföldi intézkedések

Tisztelt Kerületi Lakosok!

A járvánnyal szembeni védekezés és megelőzés érdekében az alábbi intézkedéseket hoztuk:
– A kerületben működő óvodákban és bölcsődékben hétfőtől rendkívüli szünet veszi kezdetét. Hétfőn és kedden azoknak a szülőknek gyermekeit még fogadjuk, akik a váratlan szünet elrendelése miatt még nem tudták megoldani gyermekük felügyeletét. Szerdától az óvodák és bölcsődék zárva lesznek, azonban kijelölt intézményekben napközbeni gyermekfelügyeletet biztosítunk azon szülők gyermekeinek részére, akik gyermekük felügyeletét másképp nem tudják megoldani. Erről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást, a területen dolgozó kollégák folyamatosan tájékoztatják a szülőket az intézkedésekről. Az erről szóló polgármesteri utasítás itt olvasható.
– A Polgármesteri Hivatalban a szervezeti egységeknél, osztályain a munkaszobákban nem tartunk ügyfélfogadást, ügyfélfogadási időben az Ügyfélszolgálati Irodán és a Szociális és Köznevelési Osztály ügyfélszolgálatán átveszik a papíralapon beadott kérelmeket, indokolt esetben itt telefonon biztosított az ügyintézőkel való konzultáció. Kérünk mindenkit, hogy csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben jelenjenek meg személyesen, lehetőség szerint e-mailben és telefonon érdeklődjenek, valamint az elektronikus ügyintézés vegyék igénybe.
– A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Béke utcai ügyfélszolgálata nem tart nyitva, személyes ügyintézésre kizárólag a Lehel Csarnokban működő ügyfélszolgálaton van lehetőség, azonban ebben az esetben is kérjük, csak a leghalaszthatatlanabb ügyekben vegyék igénybe, elsősorban a kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail címen tegyék meg bejelentéseiket, telefonon és elektronikus úton intézzék el ügyeiket.
– Az óvodába és iskolába járó gyermekek étkeztetését igény esetén továbbra is biztosítjuk, ennek módjáról később nyújtunk bővebb tájékoztatást.
– A kerületben működő Nővér utcai és Radnóti Miklós utcai tanuszodák bezárnak.
– Az Angyalföldi Sportközpont és az Újpalotai úti sporttelep zárva tart.
– A kerületben működő mind a 10 idős-klub működését felfüggesztjük.
– A Prevenciós Központ is zárva tart.
– Az AJAMK és a RaM esetében a meghirdetett rendezvények elmaradnak, és a terembérlési lehetőségek is szünetelnek.
– Bezártak a kerületi játszóterek és fitneszparkok.
– Sajnálattal ugyan, de úgy döntöttünk, a tavaszi sonkautalvány osztást is elhalasztjuk a kerületi lakosok biztonságának érdekében. Ezt mindenképp pótoljuk a vészhelyzet megszűnését követően, előreláthatólag az ősz folyamán, így idén is két utalvány-osztásra fog sor kerülni.

Ismételten kérjük, hogy fogadják meg az ajánlásokat: higiéniás előírások betartása, tünetek esetén otthonmaradás, tömegközlekedés lehetőség szerinti mellőzése, társas együttlétek korlátozása. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Az önkormányzat továbbra is mindent megtesz a kerületi lakosok védelme érdekében.

Előre is köszönjük megértésüket, türelmüket, kérjük együttműködésüket!

Megosztom