Bárcsak ilyen konszenzus lenne más kérdésekben is.

Arold Péter/MTI

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebookon.

Minden központi rendezvény elmarad. A kormány is így döntött. Erre kér az operatív törzs. Magyarországon egyenlőre nincs magyar vírusfertőzött, de a biztonság kedvéért nem kockáztatnak.

A főpolgármester azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél.
„Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „de ne feledjétek, a kokárda mindenkié!”

Hasonlóan döntött az ellenzék is

Az ellenzéki pártok – a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok – úgy döntöttek, hogy a koronavírus miatt lemondják a március 15-i közös ünnepségüket – közölte a Momentum szombaton a rendezvény Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a koronavírus egyre nagyobb kockázatot jelent Magyarországon is: a tájékoztatások alapján jelenleg öt koronavírusos betegről tudunk az országban.
Az operatív törzs szombaton a március 15-i rendezvények lemondását javasolta – emlékeztettek.

 „Az ellenzéki pártok ezért az érdeklődők egészségének védelme érdekében közösen úgy döntöttek, hogy lemondják a március 15-i közös ellenzéki megemlékezést”

– írták, a Budapestre, a Batthyány térre tervezett rendezvény Facebook-oldalán.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek – olvasható a Kormányzati Tájékoztató Központ közleményében.

 

Megosztom