Mi lesz a TESCO-s ruhákkal?

A Facebook megfelelő használatának esetén, elég informatív cikkekre bukkanhat az ember. Most is ez történt. Budapest XVII. kerületében is van TESCO, abban ruhagyűjtő ponttal. Az ember örömmel viszi oda megunt, de még minőségileg megfelelő ruháit. Helyesebben vitte oda eddig. 

Az alábbi történet egy kerületi csoport felületén jelent meg.

Kedves Lakótársaim! Éppen az unokámmal élveztük a Fővárosi Nagycirkusz aktuális előadását, amikor a lehalkított telefonom pittyegni kezdett a ruhagyűjtő problémakörében. A Tescó saját tulajdonú területén helyezkednek el ezek a konténerek, ami egy ruhakereskedéssel foglalkozó ember tulajdonában van. Hogy itt-e forgalmas területen lehet, annak az az oka, hogy fizetnek bérleti díjat a Tescónak. Ezek a ruhák turkálóba, eladásra kerülnek.

Amióta ezt az információt tudom, nem viszem oda a kinőtt ruháimat. Sok jóhiszemű ember jó minőségű ruhát dobálgat be, mert annak a tudatában vannak, hogy a vöröskereszt rászorultsági alapon teríti. Ezért egyes emberek szeretik „lefölözni” az árut, mint ahogy az a képen is látható. Áldatlan állapotok uralkodnak, a jóérzésű emberek, nehezen viselik.

Egyébként komplex a probléma, mert a ruhán kívül látható bútor és egyéb lerakat is, mert ilyen szabálytartó népek vagyunk mi.(Nehogy megsértődjön valaki az előbbi mondatért!) Mindenesetre nagyon kezd elharapózódni a dolog és a látvány. Ugyanúgy mint a szelektív gyűjtők idején, amit szintén nem volt egyszerű megszüntetni.( Azt sem tudtuk használni, bocsánat. ) A jelen problémát egyszer már jeleztem, de most ezeket a képeket lementem és a hét során levélben ismét megkeresem a Tescó vezetését, apellálva arra a tényre is, hogy ez a látvány nem népszerűsíti az ő általuk működtetett üzletüket a vevőik körében. Megpróbálok annak utána járni,annak is hogy közegészségügyileg megfelel-e ez az állapot az előírásoknak.

Megosztom