Palkovics és a Vár

Arold Péter

Még partner oldalunk írta meg a 444.hu által leközölt riportban, hogy az I. kerület polgármestere felülvizsgálja az  önkormányzati „öröklakások” bérleti díját.

A beszélgetés az I. kerület új polgármesterével V. Naszályi Mártával készült

Akkor Bayer Zsolt is képbe került, de egy  többi kormányközeli, vagy éppen kormánytag I. kerületi lakhatását is vizsgálják. A körhöz tartozik Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki az ATV.hu – nak mondta, hogy  jó maga családi okok miatt költözött a Várba. Szerette volna a gyerekeket közelebb tudni a nagymamához.

Közben az is kiderült, hogy a várbéli ingatlanért

Palkovics egy győri panellakást adott az I. kerületi műemlék lakásért cserébe

A Táncsics utcai lakásért Palkovics egy 67 négyzetméteres panellakás bérleti jogát ajánlotta fel Győr Marcalváros 1-nek nevezett részén, amiről a miniszter és a vele csereszerződést kötő 60 év körüli házaspár úgy nyilatkozott: a csere arányos. A Várban élő család ezt az önkormányzat felé azzal indokolta, írja a lap, hogy a velük élő lányuk második gyerekét várja, így kicsi számukra már a 63 négyzetméteres lakás. „A két lakás bérletét annyira egyenrangúnak nevezték, hogy leszögezték, a cserén kívül más követelésük egymással szemben nincs, e szerint Palkovicsnak pluszban semmit nem kellett adnia egy esetleges értékkülönbözet áthidalására” – írja az index.hu

Ezeknek a Várban lévő lakásoknak a bérleti díja a mai árak alapján ott 400-450 ezer forintos bérleti díj is elfogadott.

 

Megosztom
  Ad le a voksod!