koronavírus teszt

Nyilatkozatban álltak ki az óvodák önkormányzati fenntartása mellett a polgármesterek

A főpolgármester és a kerületi polgármesterek részvételével tartotta meg a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) tisztújító közgyűlését.

A közgyűlésen társelnököt és alelnököket választottak, és közös nyilatkozatot adtak ki az óvodák önkormányzati fenntartása mellett. A BÖSZ elnöke Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Társelnökké választották dr. Kiss László III. kerületi szocialista polgármestert. Három alelnököt választottak, akiket a pártok delegáltak: a Fidesz részéről Kovács Péter XVI. kerületi polgármestert, a Momentumtól Déri Tibor IV. kerületi polgármestert, a DK részéről pedig Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármestert választották meg alelnöknek.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester javaslatára a BÖSZ közös nyilatkozatot adott ki, melyben határozottan kiáll az óvodák önkormányzati fenntartása mellett. A BÖSZ szerint az óvodák a hazai oktatási rendszer talán legjobban működő részei, ahol a legnagyobb problémát a munkaerőhiány okozza. A nyilatkozat szerint nem központosítással, hanem a támogatások növelésével lehet a problémákat megoldani. Mivel az önkormányzatoknak nem okoz súlyos problémát az óvodai és bölcsődei rendszer fenntartása, így anyagi szempontból sem indokolt központi kormányzat alá rendelni az intézményeket. A több mint 320 ezer óvodás és a több mint 30 ezer óvodapedagógus közös érdeke, hogy a jól működő, komoly eredményeket felmutatni képes rendszer stabil és békés maradjon továbbra is.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.