Miért fontos a Déli körvasút fejlesztése?

Élhetőbb, zöldebb, csendesebb. Amit a Déli körvasút fejlesztéséről és a Hamzsabégi park megújításáról tudni kell.

Terjedelmes kampányba kezdett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook oldalán, ahol részletesen taglalta, miért van szükség a Déli körvasút fejlesztésére és ez miért hoz magával jó dolgokat az ott lakók számára.

Miért fontos a Déli körvasút fejlesztése?
• A vasút ma még nem része a városi közlekedésnek, de óriási, eddig kihasználatlan lehetőség rejlik benne.
• A fejlesztésnek köszönhetően a környékbeli településekről bejárók közvetlenül, vonattal érhetnék el a pesti oldalt.
• A Déli körvasút fejlesztése az autóforgalom csökkenéséhez is hozzájárul, így kevesebb lesz a dugó, könnyebb lesz parkolni, hosszútávon pedig a budapesti levegő minősége is javul.

 



Mire számíthatnak azok, akik a Hamzsabégi úton laknak?
A Déli körvasút fejlesztésének köszönhetően a Hamzsabégi út környéke új, minőségi zöldfelülettel gazdagodik, és az itt élőket a legmodernebb technológiával épülő zajvédő fal védi majd meg a vasút zajától.
A vasútfejlesztésnek sok más pozitív hatása is van: a Hamzsabégi és a Sárbogárdi út környékén új gyalogos- és kerékpáros átkelőhelyeket építenek ki, így Újbuda központja könnyebben elérhető lesz.
A Déli körvasút fejlesztése során a kb. 30 méteres Hamzsabégi sétányból egy 6-10 méteres szakaszt használnak majd, míg a park további része továbbra is használható marad. A fejlesztés során legfeljebb 198 fa kivágásával kell számolni – ez a szám azonban jóval kevesebb lehet, hiszen az építkezéshez maximum (!) 10 méter széles területet használnak majd.

Mi lesz a Hamzsabégi parkkal?
• A jelenlegi park teljesen megújul, eddig sosem látott funkciókkal bővül.
• A fák pótlását már az építkezés ideje alatt elkezdik, és ha a helyiek igénylik, kiépítenek egy a Dunáig tartó, fákkal szegélyezett gyalogos- és kerékpárutat is.
• A Hamzsabégi úti sétány kivágott fáit tízszer több fával pótolják.
• A játszótér és kutyafuttató mellé családi és kamasz játszóteret, több sportpályát és kültéri fitnesz pályát is terveznek.
• A park tervezésébe szeretnék bevonni a lakókat is, ennek részleteiről később tájékoztatják majd a lakosságot.
Mi fogja megvédeni a lakókat a vasútforgalom zajától?
• A Hamzsabégi útnál a zajszennyezés jelenleg az egészségügyi határérték felett van. A fejlesztés során új, az országban a legmodernebb zajvédő fal épül, így a zajszennyezés határérték alá kerül.
• A Hamzsabégi úton lakók ablakait lecserélik, és ingyenes hő- és hangszigetelt ablakokat biztosítanak az ott élők részére.

  Bubi 3.0

Összegzés:
A Déli körvasút fejlesztésének köszönhetően a Hamzsabégi út környékén lakók élhetőbb és zöldebb környezetben, és a jelenleginél jóval nagyobb értékű ingatlanban lakhatnak majd.

Ha kíváncsi az ott lakók véleményére, esetleg saját véleménye van látogasson el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook oldalára

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.