Hatalmas tűz a Lónyai utcában

Hatalmas füstfelhő borítja el a IX. kerület egy részét. A Lónyai utcában kigyulladt egy lakás, egy embert az erkélyről mentettek ki, már más erkélyekre is átterjedtek a lángok.

A tűzoltók négy vízsugárral oltották el azt a tüzet, amely egy Lónyay utcai lakásban keletkezett csütörtökön délután, Budapest IX. kerületében. A helyszínre tíz járművel harminc tűzoltó érkezett. Az egységek magasból mentővel hoztak le az erkélyről egy embert, akit átadtak a mentőknek. A rajok húsz embert kísértek ki az épületből.

Videó: Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester, FKI Videócsoport

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, több mint tíz járművel mintegy 30 tűzoltó van a helyszínen. Azok számára, akiknek el kell hagyni lakásukat, melegedő buszt kértek – közölte Kisdi Máté.

A Blikk úgy tudja, az erkélyről kimentett nő egy 60 év körüli körzeti orvos. Információnk szerint súlyos égési sérüléseket szenvedett, jelenleg a mentőben ápolják. A tűzet valószínűleg a lakásban gyújtott gyertya okozta. A tűzoltás helyszínére kiment a IX. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina is.

Frissítés

A tüzet sikeresen eloltották, mér csak az utómunkálatokat végzik.

Címlapfotó: blikk.hu

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.