Mert csontvázak voltak, és lesznek

Arold Péter Hírek VII. kerület

27 ügyvédi irodának fizetett százmilliókat Erzsébetváros fideszes vezetése. Mondhatnánk esnek kifelé a csontvázak a szekrényből, de az nem a mi stílusunk, inkább csak „rácsodálkozunk” azokra az információkra, amik lassan elkezdtek csörgedezni a csatornákon.




Bruttó százezer forintos ügyvédi órabér jogi konzultációért, havi 300 ezer forint a kerületi média jogi szempontú figyeléséért. Az új polgármester felmondta az elődje szerződéseit, hiszen csak a hivatal megbízásai 72 milliót vittek el tavaly, és ebben az önkormányzati cégek ügyvédi kiadásai még nincsenek is benne – írja az index.hu

Nincs ebben semmi újdonság, hiszen mindenkit etetni kell, de ami ellenérzést okoz, hogy közben a kormány mellett álló médiák folyamatosan a képviselői fizetés és az alpolgármesterek számán rágódik, mióta  itt-ott új szelek fújnak.

A 12, közvetlenül önkormányzati megbízású ügyvédnek összesen 72 millió forintot fizetett ki 2018-ban Erzsébetváros, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy ezt a kiadást mennyivel növelik az önkormányzati cégeken keresztül kifizetett ügyvédi munkadíjak, hiszen az óradíjakon felül többnyire nem volt felső keretösszeg sem meghatározva a szerződésekben. Annyi az alapszerződések alapján látható, hogy biztosan lényegesen nőnek az összegek.

MINDEZEK ALAPJÁN AZ ÖNKORMÁNYZAT ÜGYVÉDI KÖLTSÉGEI BŐVEN TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOS KIADÁST JELENTHETTEK ÉVENTE.

 

 

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.