Sajtóközlemény

A mai, Normafán lezajlott ellenzéki tüntetés kapcsán a Hegyvidéki Önkormányzat álláspontja a következő. Továbbra is nyitottak vagyunk minden józan, tárgyszerű vélemény meghallgatására, ami a Normafa rendbetételéről szól, bárkitől is érkezik.




Pokorni Zoltán polgármester többször is hangsúlyozta, hogy hajlandó tovább finomítani a korábbi elképzeléseket, amelyek egyébként eddig is az erdő megóvását célozták

. Ezért szerepel a tervek között, hogy a jelenlegi, erdőterület besorolású övezetben levő parkoló és a szintén a környezetet károsító buszforduló a Normafa gerinctől távolabb kerüljön. Pokorni Zoltán hétfőn találkozik Karácsony Gergely főpolgármesterrel, hogy egyeztessenek az áthelyezendő parkolóról és a Fogaskerekű meghosszabbításáról.

A Fogas teljes megújításának és meghosszabbításának tervén a Hegyvidéki Önkormányzat már évek óta dolgozik. A tervek elkészültek, a több mint száz szükséges engedély nagy része megvan, forrást kell találni, amiben az önkormányzat számít a fővárosi vezetés támogatására.

A szombati tüntetés ismét arról győzte meg a Normafa megóvása, rendbetétele iránt elkötelezetteket, hogy a pártpolitikai acsarkodásnak nincs helye a Normafán, és bízunk benne, hogy ez nem fog folytatódni, hiszen mindannyiunk közös érdeke a Normafa rendbetétele, a természet megóvása.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.