Rendőrségi nyomozás Donáth Anna ügyében

Ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Donáth Anna feljelentése alapján, írja közleményében a Momentum.




Donáth Anna momentumos EP-képviselőről a Ripost.hu-n jelent meg az „Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője” című, az Origo.hu-n pedig a „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című cikk.

A kormányközeli sajtóban megjelent írásokban egy fiatal lány azt állította, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta a „Sziget fesztiválos bulik után”. A feljelentésben foglaltak szerint a cikkekben Donáth Anna becsületének csorbítására alkalmas tényállításokat jelentettek meg.

A bíróság végzése alapján a rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy ki volt a cikk írója, a megjelenéséért felelős személyek, valamint a történet alapjául szolgáló névtelen levél szerzője. Ehhez tanúként kihallgatják Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, valamint Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét  is.

Az ügyel kapcsolatba Donáth Anna a következőket nyilatkozta

„Azért kell utánamenni és kimondatni velük, hogy hazudtak, hogy ha valós történet kerül napvilágra, azt komolyan vegyék az emberek.

Hiszen hány ártatlan áldozat marad csendben, mert fél a meghurcoltatástól, és hogy a végén őket hazugozzák le?

Közös felelősségünk ebben a folyamatosan dezinformált világban olyan etikai normákhoz ragaszkodni az újságírásban, ahol nincsenek névtelen bejelentők, nem létező tanúk, névtelen cikkírók, követhetetlen hivatkozások.”

index.hu

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.