„Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjak – Óbuda

“A kemény munkának értéke van” – átadták a „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjakat a III. kerületben.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata minden tanév őszén kiírja a „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a tanulmányi eredménye az elmúlt tanév során elérte vagy meghaladta a 4.00 átlagot. Az ideit is beleszámítva, 2007-es alapítása óta 220 gyermek nyerte el a „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíjat, ami az ismétléseknek köszönhetően 350 fő díjazottat jelent.

Idén 13. alkalommal került kiosztásra az ösztöndíj, az ünnepélyes átadó helyszínéül az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Szindbád terme szolgált. Az elismeréseket dr. Kiss László polgármester, dr. Csepeli Zsuzsanna, az Óbudai Sport és Szabadidő Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Fenyvesiné Hegedűs Edit, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ szakmai helyettese adhatta át a kiváló sport és tanulmányi eredményt elérő diákoknak.

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy polgármesteri tevékenységem első díjátadása és első ténykedéseimnek egyike az az, hogy Önöknek díjakat adhatok át – mondta dr. Kiss László polgármester az elismerések átadása előtt. Hozzátette: azokra, akik meg tudják azt mutatni, hogy a sport terén és az iskolai mindennapok terén tudnak sikeresek lenni, azokra a fiatalokra nagy szükség van. A polgármester kiemelte: a kemény munkának értéke van, és arra kéri a díjazott fiatalokat, hogy a mai napon legyenek büszkék a teljesítményükre és ünnepeljenek.

A 2019/2020-as tanévben 21 iskolából rekordszámú, 86 db pályázat érkezett. A sportágak tekintetében összesen 16 sportágban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt a pályázatot benyújtó diákok.

Az önkormányzat által nyújtott havi 10.000 Ft/hó támogatásban havi 10 hónapon keresztül 31 fő részesült, míg 20 fő elismerő oklevelet vehetett át. A legeredményesebb iskolák között szerepelt a Veres Péter Gimnázium, valamint az Óbudai Gimnázium, 5-5 fővel. Őket követte az Óbudai Árpád Gimnázium 4 fővel, majd 3-3 fővel a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, illetve az Óbudai Waldorf Általános Iskola Gimnázium és Művészeti Iskola.

A díjazottak névsorát és további fotókat megtekintheted az obuda.hu portálon

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .