Senki sem kérdőjelezi meg, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesternek jár bizottsági hely és kell is, hogy ezt megkapja

Kedden tartotta alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, amelyen a hagyományok szerint felosztják a különböző bizottsági helyeket a frakciók között.

A bizottsági helyek száma alapján a pártok képviselői beleszólhatnak a közgyűlési döntéseket megelőző szakpolitikai vitába, és ellenőrizhetik a közpénzek megfelelő felhasználását. Kiderült azonban, hogy a ferencvárosi polgármester nem kapott helyet egyetlen bizottságban sem.

Senki sem kérdőjelezi meg, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesternek jár bizottsági hely és kell is, hogy ezt megkapja.

A korábbiakban, egy előzetes egyeztetésen, amin Molnár Zsolt, Soproni Tamás, Dorosz Dávid és én vettünk részt, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben beül majd az egyik frakcióba. Így neki természetesen ettől a frakciótól járt volna bizottsági hely.
Ám, a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén kiderült, hogy Baranyi Krisztina mégsem csatlakozik egyelőre egy frakcióhoz sem.




Ezért nem kapott ma bizottsági helyet. Ez így természetesen nincs rendben, hiszen minden megválasztott képviselőnek jár hely és meg is fogja kapni azt.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.