Jön Putyin. Figyelni kell a közlekedésre

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter budapesti látogatása idején, kedden és szerdán forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani – közölte Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfőn az MTI-vel. A forgalomkorlátozások részleteit a rendőrség hétfőn este tette közzé a honlapján.

Közleményében a TEK azt írta, hogy a belügyminiszter döntése alapján látják el a kiemelten védett személyek védelmét.
Felhívták a közlekedők figyelmét arra, hogy a kiemelten védett személyek budapesti tartózkodása idején a küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon időszakos terelés, forgalomkorlátozás, illetve lezárás lesz.
Hozzátették: a forgalomkorlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán 12 óra 30 perctől 19 óra 30 percig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „E” porta – 4. számú főút – M0 autóút – M3 autópálya bevezető – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út – Dísz tér – Szent György utca – Szent György tér útvonalat.
Emellett már hétfő este 8 órától szerdán éjfélig tilos lesz megállni az V., VI., XIV., XV. kerületben több útszakaszon. Megállási tilalom lesz érvényben többi között az M3-as ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen a Shell benzinkút melletti parkolókban, az M3-as kivezető szakaszának szervizútján, a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között, az M3-as bevezető szakaszának szervizútján, a Széchenyi út és a Rákospalotai körvasút sor között, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Hősök terén, a Dózsa György út egy szakaszán, az Andrássy úton és a szervizúton is, a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszán, a Széchenyi tér teljes területén, az MTA előtti nagyparkolóban, a Pesti alsó rakparton és a Budai alsó rakpart egy-egy szakaszán, a Clark Ádám téren, a Szent György téren, a Dísz téri parkoló teljes területén, a Szarvas téren, az Attila út egy szakaszán és a Dózsa György téren.
Az érintett útszakaszok részletes listája térképpel együtt megtalálható ITT  oldalon.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.