Deutsch fizetett, a pénz Iványihoz került

Arold Péter Politikai hírek

Deutsch fizetett-írja Facebook bejegyzésében Dobrev Klára EP képviselő, majd így folytatja – 

„Már fejben tartani is lehetetlen, hogy melyik velem kapcsolatos hazugsága miatt kellett a bíróság döntése alapján fizetnie ötszázezer forintot.
Megtette. Mi meg azt a pénzt akkor Iványi Gábor egyházának adjuk. Ha már törvényszegő módon meg akarják őket fojtani, akkor legalább a Fidesz hazugság pénze hozzájuk érkezzen. Jobb helyen lesz náluk!’

2018-ban Deutsch elvesztett egy pert Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége, az Altus Zrt.-vel szemben jó hírnév megsértése miatt. Akkor a bíróság egymillió forint megfizetésére kötelezte a fideszes politikust. Idén májusban pedig a Miniszterelnökség kért elnézést a cégtől egy valótlan híresztelés miatt.

Orbán Viktor gyermekeit is  megkeresztelő Iványi Gábor egyháza igen nehéz helyzetbe került, már alkalmazottjait sem tudja kifizetni. Az index.hu írása szerint. Meglátása szerint egyházi státuszuk viaszadásával megoldódna a problémájuk. Mint ismeretes, a kormány  ezt a státuszt azonban nyolc éve elvették a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől, így a személyi jövedelemadó egy százalékára sem pályázhatnak. Azóta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta: ez jogsértő, a kormány azonban nem adta vissza Iványiék státuszát.

Megosztom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.