Lövöldözés egy oslói melegbárban

A lövöldözés a London Pubban történt, amely a honlapján a legnagyobb meleg és leszbikus helyszínként írja le magát Oslóban.

A rendőrség helyi idő szerint hajnali 1 óra 14 perckor több hívást is kapott a lövöldözés miatt, és percekkel később érkeztek a helyszínre. Három perccel a kiérkezés után elfogtak egy gyanúsított férfit – közölte a rendőrség.

Megérkezésükkor a bárban és azon kívül sebesültek voltak a földön.

 „A jelenet kaotikus volt, meleg este volt, és sok ember volt kint, szóval mindenhol emberek rohangáltak”

mondta a rendőrség a CNN-nek.

A nyolc kórházban lévő közül három ember állapota válságos. További 14 áldozat könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított két fegyverrel volt felfegyverkezve a lövöldözés során. A folyamatban lévő nyomozás miatt nem erősítették meg, hogy milyen fegyvereket használt. A gyanúsítottat előállították a rendőrkapitányságra. Jelenleg nincs más gyanúsított – közölte a rendőrség a CNN-vel.

A Facebookon a lövöldözés után közzétett közleményében a London Pub

„teljesen szörnyűnek gonosznak”

ítélte el az esetet. A bár közölte, hogy minden alkalmazottja biztonságban van, és részvétét fejezte ki az áldozatoknak és családjaiknak. Oslóban szombaton rendezik meg éves  Pride -felvonulását.

Frissítés

Elmarad a Pride Oslóban az éjszakai terrortámadás miatt

A norvég rendőrség közölte, hogy „terrorista cselekményként” nyomoznak az éjszakai tömeges lövöldözés ügyében, amely egy, az LMBTQ közösség körében népszerű bár előtt történt. Az oslói éves Pride felvonulást, amelyet szombatra terveztek, lemondták.

Címlapfotó:.oslopride.no/p/PridePark

Megosztom
  Duguláselhárítás Budapest