Puzsér Róbert – Aztán Jakab Péter megrészegült

Aztán Jakab Péter megrészegült. Krumpliszsákkal a kezében már nem megfellebbezhetetlen néptribunusnak, hanem nyomorult realityhősnek mutatkozott. Az Orbán Viktor ellen fejlesztett stílusában kezdte támadni Kövér Lászlót meg a minisztereket, és nem érezte, hogy ezzel épp a miniszterelnökkel szemben folytatott csörtéit értékeli egyre lejjebb és lejjebb, egészen addig, míg az Orbán elleni konfliktusának rock and roll-élményét Szamuely Tibor rosszabb napjaira emlékeztető prolihőbörgéssé inflálta.

Jakab Péter ezzel párhuzamosan megkezdte a Facebookon az egykor talán még létező személyiségének rohamos kiárusítását akciós lájkokért. A parizeres fotók, a Marosán Györgyöt idéző imázs, a DK retorikájának és életérzésének önfeledt átvétele lassan, de biztosan felszámolta a Jobbik jobboldali-konzervatív identitását, melynek helyére Jakab Péter egyáltalán semmit nem bírt állítani, legfeljebb azt, hogy ő összefog akár Gyurcsánnyal is. Az ellenzéki érzelmű választók bizonyára elkerülhetetlennek, tehát helyesnek érezték az összefogást Gyurcsánnyal Orbán ellen – na de az összefogást Gyurcsánnyal az ellenzék összes többi pártja, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP meg a Momentum ellen? Ennek a politikának a DK-n kívül már nem akadtak hívei, így aztán hiába lett a Jobbik az összefogás pártja, választókat már nem bírt hozni bele.

Az egykori nemzeti radikális párt önfelszámolásának leggyalázatosabb pillanata az volt, amikor a pártelnököt a fideszes propaganda házasságtöréssel vádolta, ő pedig válaszul már másnap a Facebookon demonstrálta a boldogságát családja körében: a nejét meg a gyerekeit tolta maga elé – hogy aztán a pletykák igaznak bizonyuljanak, és kiderüljön, hogy Jakab Pétert nemcsak az összes szavazója, de még a felesége is elhagyta. Nem áll szándékomban ítélkezni: senkinek semmi köze Jakab Péter magánéletéhez – amíg ő nem használja a gyerekeit a nyilvánosságban, amíg ő megadja azt a tiszteletet a családjának, amit a nyilvánosságtól elvár. A Jobbikot illető nyilvánosság azóta eltussolni próbált nemi erőszakkísérlettől meg az elnökhelyettes korrupciógyanús ügyeitől hangos, az utolsó szög az egykori identitás koporsójában pedig Jakab Péternek a trianoni békeszerződés évfordulóján tett hitvallása lett, mely szerint a pártelnök számára Trianon értelmét ma az összefogás jelenti – az, amit egyébként elsőként árult el, amint a választási vereséggel szembesült.

Megosztom