Kálmán Makláry Fine Arts – „Műértők 3”

Ismét jótékonysági célra fordítja a „Műértők 3” című beszélgetőkönyv decemberi eladásából származó bevételt galériánk a Kálmán Makláry Fine Arts.

Szponzorált tartalom

Az idén befolyt teljes összeget a Debreceni Gyermekklinika részére ajánlják fel, akik egy olyan speciális EEG monitorra gyűjtenek, amely újszülöttek és nagyobb gyermekek agyi elektromos tevékenységének vizsgálatára szolgál. 

A nagysikerű beszélgetőkönyv sorozat negyedik kötetében ismét újabb négy fontos hazai műkereskedelmi szereplő csatlakozik a korábbi kötetek illusztris névsorához.

A csaknem 100 éves Dávid Katalin művészettörténész, a szakma „grande dame”-ja életkorából adódóan is „mindenkit” ismer, aki az elmúlt évtizedekben jelentős szereplője volt a hazai művészeti szcénának, a ’45 utáni római ösztöndíjasoktól kezdve a „művészeti spektrum” másik oldalán álló kultúrpolitikusig, Aczél Györgyig.

Megtudhatjuk tőle azt is, mi köze volt a Lukács uszodának ahhoz, hogy végül hová került Budapesten az Amerikából hazatért Szent Korona. Feuer András befektető-vállalkozó elmondta, milyen érzés volt, amikor egy reggel a szobába lépve a 230 milliós áron leütött Csontváry-képnek csak a hűlt helyét találta a falon, mert betörők vitték el.

A Törő Istvánnal és Virág Judittal készült beszélgetésekben az érdekes sztorikon kívül elhangzik, hogy Törő István hobbijához, a pókerezéshez hasonlóan, a műkereskedelemben is sokkal inkább az izgalmat látja, és az is kiderül: miért fontos Virág Judit számára, hogy egy képhez valamilyen zenét vagy könyvélményt tudjon társítani.

Bánó András és Makláry Kálmán tudják, mi kell egy könyvsorozat sikerességéhez: egy jó ötlet, kíváncsiság, értő kérdező, és érdekes válaszadók. Az interjúkötet előszavát Martos Gábor művészeti író írta. Ez a könyv már a negyedik bizonyíték arra, hogy ez a recept tényleg működik. 

A kiadványt a Falk Miksa utcai Kálmán Makláry Fine Arts galériában lehet megvásárolni, ára: 4.990 forint.

A Műértők 3 c. beszélgetőkönyv a B.Braun Magyarország támogatásával jött létre.

Megosztom