A tagadók egyik zászlóshajója

Arold Péter

A Facebook egyre több csoportot termel ki magából, melyek keményen tagadják a Covid 19 vírussal járó fertőzések nagyságát, vagy veszélyességét. Nem célom ezen csoportok reklámozása, de megvan a személyes véleményem romboló hatásukról.




Az egyik ilyen az Apa Szív Egyesület csoport, mely főleg külföldi, általában német orvosok – erre semmi bizonyíték – Facebook bejegyzéseit és riportjait teszi fel a csoportba. A tagadók és a nem tagadók között lassan háború tör ki. A maszkhordásra buzdítókra egyre több alkalommal zúdul a másik oldalról időnként alázó megjegyzés ami a félelmükre, irányíthatóságukra utal, nem figyelembe véve azt a jogot mely önrendelkezést biztosít, miszerint, ha úgy gondolja megvédi miért ne hordja.

Lassan politikai kérdés lesz egy vírusból, hiszen aki elhiszi csak fideszes lehet, aki nem hiszi csak más. Úgy gondolják, hogy a vírus mondvacsinált, az emberre – egészséges – ártalmatlan, hiszen influenzás mindenki volt már.

 

Hirdetés

 

Én úgy gondolom, hogy ezek  az emberek önzők, meggondolatlanok és távolról sem érdekli őket, hogy bizony-bizony ez a vírus veszélyes, embert is tud ölni és hosszú hetekre hazavágja a szenvedőjét. Ezek az emberek csak azért veszik fel a maszkot, mert büntetik, ha nem. Ezeket az embereket nem érdekli, hogy a másik mit gondol, vagy mitől védené meg hozzátartozóit.

Tudom, nem vagyunk egyformák. Nem gondolunk mindent egyformán és nem is teszünk, de figyelembe kellene venni, hogy nem is egyedül élünk a földön.

hvg.hu beszámoló Gödény doktor által szervezett demonstrációról.

Az Apaszív egyesület egyik tagadó videója

Címlappfotó: hvg.hu

Megosztom